BergenStudenten

Foto: Michael Lyngstad

BergenStudenten

Skrevet av: Michael Lyngstad

Foto: Michael Lyngstad

Din jaktpartner i Bergens boligjungel.

Anders Grønstad Friisk og Joon-Petter Qvenild Rudberg arbeider med Bergenstudenten, er spleiselag i regi av Bergen Kommune og utdanningsinstitusjonene i Bergen. Formålet med prosjektet er å gi tips og råd til studenter som er på jakt etter et sted å bo i Bergen.

BergenStudenten har kontorer på Studentsenteret, og man kan både komme innom her eller ta kontakt per e-post og telefon. Åpningstidene er 09-16 hver dag frem til 10 august.

Anders Grønstad Friist forteller at pågangen har tatt seg opp den siste uken.

- Vi hadde noen henvendelser allerede i mai før prosjektet var i gang, men merker en klar pågang nå etter at svarene fra Samordna Opptak er kommet.

Anders forteller videre at de fleste henvendelsene gjelder spørsmål om hvor i Bergen man bør bo i forhold til de forskjellige studiestedene. Er du ikke i Bergen kan du sende BergenStudenten på visning for deg, men det beste er selvsagt å se leiligheten selv.

Er det noen spesielle tips dere vil gi til boligsøkende studenter?

- Ja, ikke ta boliger usett. Få en venn eller BergenStudenten til å gå på visning hvis du ikke har anledning selv. Ikke hopp på første og beste sted og ha is i magen. Plutselig sitter man låst i en lang kontrakt i et sted det viser seg at man ikke ønsker å bo. Se etter mugg og fukt på visning, og sjekk om brannsikkerheten og nødutganger er i orden. Er det mangler, så tør å ta disse opp med huseier selv om du føler du risikerer å miste leiligheten. Og bruk standardkontrakter.


Vi anbefaler deg også å lese boligguiden til Bergenstudenten.

www.bergenstudenten.no
info@bergenstudenten.no
55 54 50 11 - 47 13 33 09


blog comments powered by Disqus

Kontakt

Følg oss