Trainee Vest – pangstart for studenter, gull for næringslivet

Foto:

Trainee Vest – pangstart for studenter, gull for næringslivet

Skrevet av: Michael Lyngstad

Foto:

Bergenregionenes bredeste traineeprogram har for femte år på rad brettet opp ermene og tatt fatt på myteknusingen om både hjerneflukt og akademikerfobi. Trainee Vest er Karrieresenterets eget traineeprogram, opprettet for å bygge bro mellom nyutdannede og næringslivet. – Vi ønsker å bidra til at næringsliv og forvaltning i regionen skal få tak i de gode hodene, sier prosjektleder for Trainee Vest, Eivind Olsvik.

Profesjonell rekruttering sikrer vekst

Regiondirektør i NHO Hordaland, Tom Knudsen, mener at mangel på høyt utdannet teknisk personell kan sette grenser for videre vekst i næringslivet i regionen fremover. (Næringsbarometeret for Hordaland, januar 2012) – Vi anerkjenner at det trengs flere ingeniører. Men vi mener at de organisasjonene som tenker litt utenfor boksen når det gjelder rekruttering, i stor grad vil kunne dekke sitt behov for kompetent arbeidskraft, sier Olsvik. Han viser til medlemsbedrifter i Trainee Vest-nettverket som har fått seg en aha-opplevelse og som nå sitter med suksesshistorier etter å ha åpnet opp ingeniørstillinger for annen relevant utdanning. -BKK ville opprinnelig ha en elektroingeniør, men ansatte en samfunnsgeograf fra UiB.

Og kanskje vil en av årets nye medlemsbedrifter, CGGVeritas, tenke annerledes om sin rekruttering i fremtiden? - CGGVeritas rekrutterer tradisjonelt ingeniører, geofysikere og personer med teknisk bakgrunn eller erfaring fra shipping/offshore. Vi synes det er spennende å rekruttere kandidater direkte i en traineestilling og tror det er positivt å tilby nyutdannede en litt annen start på karrieren, sier Leif Olav Sætenes, leder for bergenskontoret til CGGVeritas.

Fakta:

-              Medlemsbedrifter: A2G, CGGVeritas, Husbanken, Norges Handelshøyskole (NHH), Energiselskapet BKK, Bergen Næringsråd, Aker Solutions, Bergen Kommune, Universitetet i Bergen, Renovasjonsselskapet BIR, Vestavind Offshore, Sparebanken Vest, Meland Kommune, Tide Buss AS, Hordaland Fylkeskommune, Grow Competence Consulting AS, Helse Bergen og SNU AS.

-              Søknadsfrist: 23. mars 2012

-              Mer informasjon på www.sib.no/traineevest

 

For mer informasjon, kontakt:

Eivind Olsvik, prosjektleder Trainee Vest

Tlf: 55 54 52 57/98 84 39 74

E-post: eivind.olsvik@sib.no

 

Gro Dyrhaug, kommunikasjonsansvarlig Trainee Vest

Tlf: 55 54 50 58 / 97 65 01 51

E-post: gro.dyrhaug@sib.no

 

blog comments powered by Disqus

Kontakt

Følg oss