• BRYGGEN: Bryggen er et symbol for Bergen og er på UNESCOs verdensarvliste. De skjeve og fargerike trehusene stammer fra Hansatiden, da Bergen var en stor handelsby og den viktigste byen i Norden.

  BRYGGEN: Bryggen er et symbol for Bergen og er på UNESCOs verdensarvliste. De skjeve og fargerike trehusene stammer fra Hansatiden, da Bergen var en stor handelsby og den viktigste byen i Norden.

 • VÅGEN: Rundt Vågen ligger det historiske Bergen, med Bryggen og trehusbebyggelsen som strekker seg oppover fjellsiden.

  VÅGEN: Rundt Vågen ligger det historiske Bergen, med Bryggen og trehusbebyggelsen som strekker seg oppover fjellsiden.

 • SENTRUM: Fra Smålungeren strekker byen seg oppover Nygårdshøyden, med vakre bygårder og det imponerende museet.

  SENTRUM: Fra Smålungeren strekker byen seg oppover Nygårdshøyden, med vakre bygårder og det imponerende museet.

 • GRIEGHALLEN: Bergens konserthall med prisbelønnet arkitektur og plass til 1800 mennesker. I bakgrunnen troner Ulriken, det høyeste byfjellet.

  GRIEGHALLEN: Bergens konserthall med prisbelønnet arkitektur og plass til 1800 mennesker. I bakgrunnen troner Ulriken, det høyeste byfjellet.

 • MUSIKKPAVILJONGEN: Et av de kjære innslagene i Byparken midt i sentrum.

  MUSIKKPAVILJONGEN: Et av de kjære innslagene i Byparken midt i sentrum.

 • TEATERET: Den Nationale Scene er et av Norges tre nasjonale teater, og holder til i denne praktbygningen like ved Torgallmenningen.

  TEATERET: Den Nationale Scene er et av Norges tre nasjonale teater, og holder til i denne praktbygningen like ved Torgallmenningen.

 • MUSEET: Universitetsmuseet ligger midt på Nygårshøyden i sentrum og er hjertet av Universitetet i Bergen.

  MUSEET: Universitetsmuseet ligger midt på Nygårshøyden i sentrum og er hjertet av Universitetet i Bergen.

 • NORDNES: Halvøyen Nordnes kombinasjon av gamle trehus, staselige murbygninger og grønne lunger gjør området populært å bosette seg i.

  NORDNES: Halvøyen Nordnes kombinasjon av gamle trehus, staselige murbygninger og grønne lunger gjør området populært å bosette seg i.

 • SMÅLUNGEREN: Den naturlige innsjøen midt i sentrum, omkranset av Byparken. Et populært sted å slappe av på benkene eller for en byvandring.

  SMÅLUNGEREN: Den naturlige innsjøen midt i sentrum, omkranset av Byparken. Et populært sted å slappe av på benkene eller for en byvandring.

 • BYPARKEN: Om vinteren dekoreres trærne i Byparken med lys, og et stort juletre erstatter fontenen i Smålungeren.

  BYPARKEN: Om vinteren dekoreres trærne i Byparken med lys, og et stort juletre erstatter fontenen i Smålungeren.

 • NYGÅRDSPARKEN: Den store grønne lungen i byen, med høye trær, små dammer og fontener. Svært populær blant studenter i sommerhalvåret.

  NYGÅRDSPARKEN: Den store grønne lungen i byen, med høye trær, små dammer og fontener. Svært populær blant studenter i sommerhalvåret.

Velkommen som ny student i Bergen

Skrevet av: StudentBergen

Foto:

Ny student i Bergen? Her finner du alt du trenger å vite om Norges beste studentby.

Over 25 000 studenter fra hele verden har valgt Bergen som studiested. Grunnen til det er den unike kombinasjonen av utdanningsinstitusjoner med høy kvalitet, en  rik studentkultur, nærheten til naturen og den vakre rammen det historiske bysentrumet skaper rundt studentlivet. Vi håper du vil trives her og at du også vil bidra til å fortsatt gjøre Bergen til landets ledende studentby. For å hjelpe deg med å få en best mulig start på livet som student i Bergen har vi samlet sammen den viktigste informasjonen du trenger.

Gjør deg kjent med byen

Studentenes Bergen

Studentene er en viktig del av Bergen, og preger byen hele året. Med nærmere 200 studentorganisasjoner å velge mellom skal det ikke være vanskelig å finne noe som passer for de fleste. 

Finn på noe å gjøre

Du trenger ikke å kjede deg i Bergen. Foruten en rekke kulturtilbud som teater, konserter, kino og stand-up i regi av profesjonelle aktører kommer alt studentorganisasjonene arrangerer.

Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss