2200 studenter deltar på Bergen Challenge

Den 10. oktober går startskuddet for Studentlekene Bergen Challenge. Idrettslag fra hele landet kommer til Bergen for å vise sportsånd i landets største studentidrettsfestival.

Studentlekene Bergen Challenge så først dagens lys i 2011. Siden den gang har arrangementet vokst kraftig, og i år har over 2200 deltakere meldt seg på. De strømmer inn fra alle kanter av landet, og løfter stemningen blant studentene i det våte høstværet. På programmet står blant annet seiling, sjakk, squash, tennis og veldig mye mer.

– Blir helt fantastisk

Under registreringen til studentlekene møter Utdanning i Bergen en travel Erlend Søraas, markedsføringssjefen i Bergen Challenge. Han står i Speilsalen på NHH. I den lange køen ved registreringsbordene vibrerer det med god stemning.

Hvordan blir studentlekene i år?

– Dette blir helt fantastisk. Grunnen til det er at vi har så mange deltakerne som kommer og gjør dette sammen med oss. Vi har deltakere fra Alta i nord til Kristiansand i sør, sier Søraas.

Hva blir høydepunktet?

– Åpningsseremonien torsdag kveld kl. 19, med mange tusen mennesker på festplassen, fyrverkeri og folkefest. Samtidig vil hver og en finne sine sportslige høydepunkter i programmet. Og når alle samles på banketten på lørdag, blir det et nytt høydepunkt.

Sosial basecamp på Kvarteret

Aleksander Ramm, økonomisk controller i studentlekene, kan bekrefte at prosjektet har hatt stor utvikling over de siste årene.

– Bergen Challenge er et ganske ungt prosjekt. Det har vært en utviklingsfase hvor prosjektet har blitt større og større. Nå har organisasjonen ansatt flere enn noen gang. Vi har blant annet fått ambassadører fra de store studieinstitusjonene i landet, forteller han.  

Det blir også mye annet nytt under opplegget i år: Nye idretter, nye haller, og festivalhangout på Kvarteret.

– Dette blir en form for sosial basecamp, hvor det blir rigget opp en del systemer med god musikk, kan Ramm røpe.

– Et samlingspunkt for studenter fra hele Norge

Fra Norges Handelshøgskole deltar fotballlaget FK 1936. Lagspiller Erik Bucher Johannessen (21) kan fortelle at at lekene har en stor betydning for idrettslagene på NHH.

– På NHH er det veldig viktig for studentene og studentmiljøet. Det er ekstremt mange som er med på NHHI, og som også er med på Bergen Challenge.

Om det er konkurranseaspektet eller den sosiale siden av lekene som viktigst, er han usikker på.

– Det er en kombinasjon. Når vi først deltar vil vi gjøre det så bra som mulig. Det positive er at det er en bankett i tillegg og det gleder vi til.

Fra den andre delen av byen, kommer et herrelag i volleyball fra Høgskolen på Vestlandet. På laget spiller blant annet Jonas Bårsden (23), Joachim Haga Andreassen (22) og Kasper Vada (22). For disse er lekene en arena for å teste ferdighetene sine i forhold til spillere fra andre idrettslag rundt omkring i Norge. 

– Man får måle seg på nasjonalt nivå og spille mot andre lag, sier Haga Andreassen.

Samtidig fremhever han at det er det sosiale samværet de ser mest fram til. 

– Lekene er et samlingspunkt for studenter fra hele Norge. Vi blir kjent med og danner nye relasjoner med andre spillere. Og så gleder vi oss til banketten på lørdag!

Utdanning i Bergen ønsker alle lagene lykke til i studentmesterskapet!