Fra idé til bedrift

Sitter du inne med mange ideer? Har du et brennende ønske om å skape noe nytt og eget? I Bergen finner du mange tilbud som vil være midt i blinken for ditt kreative utløp. Her finner du en liste over konkurranser, innovasjonsløp og arrangementer egnet for studenter som ønsker å la gründerspiren gro og utforske sine kreative evner.

Blått Havs Innovasjonsløp er et gratis gründerprogram i regi at Blått Hav Norge for ungdom mellom 18 og 30 år som vil lære om innovasjon og entreprenørskap, og samtidig bidra til et mer bærekraftig hav. Gjennom månedlige samlinger, får du komme i kontakt med andre ungdommer og studenter, samt aktører innenfor havnæringene som brenner for å utforske nye bærekraftige løsninger og ideer for en grønnere fremtid og et renere hav. 

Bergen Brainstorm er en 2-dagers konkurranse i regi av Start Bergen for studenter fra alle høyere utdanningsinstitusjoner i Bergen. Her kan du melde deg på som team, eller som individ og bli satt inn i en tverrfaglig gruppe med andre studenter. Deltakerne får tildelt en bedriftscase som de skal løse i løpet av to dager og pitche foran en jury, samt innføring i ulike nyttige verktøy og god hjelp av mentorer. Her får du muligheten til å vinne 10 000 kr - og en gøy, unik og sosial opplevelse! 

Venture Cup Idea er en entreprenørskapscup arrangert av Start – en ideskapende prosess i form av tverrfaglige workshops og mentorer som inspirer til nye løsninger på eksisterende problemer. Målet er å få frem gode ideer, skape nye relasjoner, som skal lede opp til en idekonkurranse hvor de beste ideene rangeres.

Venture Cup Startup er Nordens største pitch-deck-konkurranse for studenter. Konkurransen er for studenter som har et produkt i utvikling eller en studentdrevet startup. Her får du konkurrere på regionalt og nasjonalt nivå. Start NHH arrangerer den lokale konkurransen i Bergen. Ved å delta får du og teamet ditt et stort nettverk, verdifull tilbakemelding, gratis markedsføring og – om bidraget ditt vinner en av de mange prisene – en fin pengepott til startupen!

Idekonkurranser og innovasjonsløp er fine arenaer for å bli kjent med likesinnede studenter fra andre studieløp. Kanskje finner du dine medgründere her?

Impact Challenge er et innovasjonsprogram med mål om å skape løsninger til dagens samfunnsutfordringer. Gjennom tre faser lærer du om innovasjonsmetodikk, forretningsutvikling og designtenking. Om ideen din er spesiell god, får teamet ditt også muligheten til å delta i Impact Hubs støtteprogram, hvor dere vil få oppstartshjelp gjennom egen mentor, kurs, tjenester og kontorplass. 

Early Stage er et 6-ukers program arrangert av konsulentselskapet Braver AS for studenter som vil lære seg å starte et eget selskap. Her blir de ivrigste studentene fra alle utdanningsinstitusjoner og studieløp tatt opp. I løpet av programmet får du tilgang til verktøy, foredrag fra entreprenører og fageksperter, og pengemidler til å starte en lavterskel bedrift med andre studenter. 

HVL idemesterskap arrangeres hvert år av HVL Skape med tema som varierer fra år til år. Målet er å komme med nye ideer og løsninger til en spesifikk problemstilling eller tematikk. Konkurransen(e) er åpen for studenter ved HVL og andre interesserte studenter, med mange, fine premier. 

Rektors utfordring (kun for HVL studenter) er en konkurranse som stimulerer til ideer som kan bidra til å løse miljømessige, økonomiske, sosiale eller helserelaterte utfordringer i samfunnet. Send inn din ide og du er med i konkurranse om å vinne 10 000 kr (1. plass), 5000 kr (2. plass) og 2500kr (3. og 4. plass)! 

STUD-ENT er Forskningsrådets nasjonale konkurransearena hvor nåværende og nyutdannede masterstudenter med en velutviklet og fagligankret forretningside kan i samarbeid med høyere utdanningsinstitusjoner søke om støttemidler til sin studentbedrift. Ordningen er høyterskel, men det har vært mange vinnere og premiepotten er på 1 million!

UiB Idé Har du en innovativ ide som løser et samfunnsproblem, men trenger støttemidler til å realisere den? Gjennom UiB Idé, kan du som student ved Universitetet i Bergen søke opp til 100 000 kr for studentprosjekt, eller opp til 500 000 kr til forskningsprosjekt.