Gratis utlån av utstyr

Mangler du ski? Lyst å padle, men ikke penger til å kjøpe en kajakk? Du kan låne dette gratis.

Det er ingen grunn til å bli hjemme fra turen du planla og hadde gledet deg til fordi du mangler et par ski. Det er mulig å leie gratis utstyr. Vi har laget en liten liste over de som per idag låner ut utstyr til studenter og andre. Dette er både studentorganisasjoner og private aktører. 

BSI – Bergen studentidrettslag har gratis utlån av utstyr til medlemmer. Om du mangler fjellsko eller stormkjøkken til turen, så har de det tilgjengelig. For utlån av Kajakk må du minimum ha grunnkurs hav/elv. Du trenger ikke være student. 
BUA – Nasjonal ideell organisasjon som har som mål at alle barn og unge skal ha mulighet å prøve ulike aktiviteter. Har utleie av det meste av utstyr, mye kjøpt inn nytt. Det er fem utlånssteder i Bergen kommune, med varierende åpningstider. Du må ha norsk telefonnummer for å leie utstyr der. Noen tar en symbolsk sum for utleie til de over 20 år. 
Aktiv Bergen – Har utlån av kanoer og kajakk for lag og organisasjoner. Del av Bergen Kommunes tilbud om gratis utlån. Om du f.eks vil låne kano ved Skomakerdiket, kan du kontakte Aktiv Bergen. 
Skattkammeret – Drevet av Kirkens Bymisjon, som leier ut det meste av sportsutstyr til barn og unge. Del av BUA – nettverket. Er du over 20, betaler du en liten, symbolsk sum. Her kan du også levere inn utstyr du ikke lenger bruker, men som er i god stand. Så kan andre få glede av det. Om du vil jobbe frivillig for dem, har de alltid behov for ekstra folk. Gå inn på frivillig.no og sjekk det ut. 

I tillegg til steder vi har listet opp, kan du kontakte studentorganisasjonen du evt. er med i og høre om de leier ut utstyr. Har du tips til flere som leier ut gratis eller som har studentpriser på utleie? Tips oss da vel på hei@utdanningibergen.no.