Byparken og fontenen i Lille Lungegårdsvann. Foto.

Parkliv

Bergen har flere sentrumsnære parker der du kan nyte soldagene når de kommer.

Muséhagen

Hageanlegget omkranser De naturhistoriske samlinger på Nygårdshøyden og er en botanisk hage med over 3000 arter. Hagen tjente som Universitetet i Bergens botaniske hage til 1996, og er fortsatt uteavdeling rundt De naturhistoriske samlinger. En ny og større botanisk hage er etablert ved Det norske arboret på Milde, men Muséhagen er bevart intakt og beholdt som en litt enklere botanisk hage i byen. Hagen er pent anlagt med stier, benker og dammer, og er en favoritt blant studenter på våren og tidlig høst.

  Universitetsmuseet i Bergen med De Naturhistoriske Samlinger. Foto.
Piknik i Muséhagen. Foto.

Nordnesparken

Park på Nordnespynten, like nord for sentrumskjernen. Her finner du en ti meter høy totempæl, Nordnes Sjøbad og Akvariet. Nordnesparken er en liten idyll hvor du kan nyte late dager om våren og sommeren. Totempælen som finnes her var en gave fra Seattle til Bergen under 900-årsjubileet i 1970. Blir du sulten eller bare kaffetørst er det restauranter og kafeer i kort gåavstand. 

Nordnesparken med utsikt over byfjorden. Foto.
Skygge under trærne i Nordnesparken. Foto.

Nygårdsparken

Denne store parken ligger like ved Universitetet og Studentsenteret. Nygårdsparken er anlagt i engelsk landskapsstil med en rekke statuer, fontener og dammer. Den ble offisielt åpnet i 1885. Her er det muligheter for småturer på grusveiene, eller piknik på gresset når solen skinner. Det arrangeres også av og til konserter og andre arrangement her. 

Nygårdsparken en solskinnsdag. Foto.
På tur med hunden i parken. Foto.

Byparken

Parken midt i Bergen sentrum, ved Festplassen og Lille Lungegårdsvann. Kjent for sine vakre blomster og kirsebærtrær som blomstrer en uke i mai, gjør Byparken til et populært sted for studenter og andre om våren og sommeren. En finner også skulpturer og den velkjente Musikkpaviljongen.

Byparken, med Lille Lungegårdsvann i bakgrunnen.
Skulpturen Sprøytegutten i Byparken. Foto.

Arboretet på Milde

Arboretet på Milde er et vakkert rekreasjonsområdet og her ligger også Universitetets nye botaniske hage. Den botaniske hagen ble anlagt her etter at den gamle i Musehagen på Nygårdshøyden ble for liten. På Arboretet finner du blant annet:

  • 5000 planteslag fra hele verden.
  • Norges største rosesamling.
  • Nordens største Rhododendronsamling.
  • Historiske hageplanter og nyttevekster.
  • Lynghage, mosehage og fjellhage.

Arboretet er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Blomstring i Arboretet. Foto.

Savner du noen parker i oversikten? Tips oss!

Du vil kanskje også lese disse?

Badeplasser Vintersport Ulriken