Fonna skisenter

Fonna sommerskisenter

Vintersport

Det er gode muligheter for ski og annen vintersport i og rundt Bergen, straks du kommer litt opp i høyden.

Lysløypen på Fløyen

På Fløyen er det ofte gode snøforhold om vinteren. Lysløypen på Fløyen er ca. 5 kilometer lang og prepareres raskt når snøforholdene er gode. Den er en av de mest besøkte skiløypene i Bergens umiddelbare nærhet. Løypen er kupert, og har ofte glimrende skiforhold selv om det er helt bart nede i byen. Når det er lyst kan turen utvides til Rundemanen. Ved ekstra gode snøforhold kan man også ta turen over Vidden til Ulriken.

Lysløypen på Gullbotn

I dette friluftsområdet ca. 40 minutter fra sentrum er det blant annet lysløype, varmestue og turløype opp til det første platået mot Gullfjellet. Gullbotn er et mye brukt vinterutfartssted. Lysløypen og turløypen mot Gullfjellet prepareres så snart forholdene er gode. Lysløypen har to sløyfer, den lengste er 3,5 km, den korte 1,5 km. Buss nummer 925 og 930 går fra Busstasjonen til Gullbotn.

Kvamskogen

Kvamskogen er navnet på et fjellplatå i Kvam herad øst for Bergen. Det er et populært utfartsområde, spesielt i vinterhalvåret, med en rekke preparerte løyper og alpinanlegg. De høyeste fjelltoppene på Kvamskogen strekker seg opp mot 1300 meter. Til Eikedalen skisenter går det egen skibuss i sesongen, ellers går rutebuss nummer 925 og 930 fra Busstasjonen.

Eikedalen skisenter

Eikedalen skisenter er det største alpintanlegget på Kvamskogen med 1 stolheis, 4 t-krokheiser og 3 tallerkentrekk. Skisentret er også åpent på kveldstid flere kvelder i uken i sesongen.

Furedalen Alpin

I Furedalen er det 2 store t-krokheiser på 950 m, med 6 tilhørende alpintbakker.

Turløyper

Kvamskogen har over 60 km preparerte skiløyper i sesongen. Den mest populære løypa går fra Furedalen og vidare til Mødal.

Voss

Med fjell og skogkledde daler, skianlegg i toppklasse, elver, fosser og vann er Voss et populært reisemål både vinters- og sommerstid. Voss tiltrekker seg mange besøkende fra både inn- og utland, og er regnet for en av de beste ski-og friluftslivdestinasjonene i Vestland. Bygden med omlag 14 000 innbyggere har fostret en rekke olympiske medaljevinnere, og er kjent for blant annet skianleggene og for den årlige Ekstremsportveko. Fra Bergen går det både buss og tog, i tillegg til egne skibusser i vinterhalvåret.

Voss i kveldstemning. Foto tatt fra Langahorgi.

Voss i kveldstemning | Foto: Tadas Dziautas / visitnorway.com

Voss Resort

Voss Resort er Vestlandets største skisenterlegg med til sammen 10 heiser og 23 løyper. I tilknytning til anlegget finnes også 18 km preparerte langrennsløyper. Tilgang fra Bavallen, ca. 5 km fra Voss. Gratis buss fra togstasjonen tar deg til starten av anlegget. 

Myrkdalen

Myrkdalen ligger 25 minutter fra Voss sentrum og er et av de mest snøsikre områdene i Norge. Her finner du 9 heiser og 20 løyper, i tillegg til 28 km med langrennsløyper.

Sommeraktiviteter

Voss (visitvoss.no) er kjent som et eldorado for ekstremsport, og tilbyr blant annet elvesport, fallskjermhopp, paragliding og utfordrende sykkelterreng. Naturområdene rundt Voss er også populære for turer til fots.

Savner du noen vintersport- og skitilbud i oversikten? Tips oss!