Kaffebarer

Bergen har et stort utvalg av kaffebarer som er fine å utforske

I tillegg til de store kjedene som Starbucks og Espresso House, og Studentsamskipnadens egne kaffebarer rundt om på studiestedene, finnes det et utall mellomstore og små steder hvor kaffedrikkende studenter kan slukke tørsten. Og er du ekstra interessert i kaffe, er det også noen som holder kurs. 

Blom

Rett ved SV-fakultet på Universitetet finner du Blom – denne lille blomsten av en kaffebar – drevet av Kaffemisjonen. De vet hva de driver med og er hyggelige i tillegg. Småretter har de også.
Adresse: John Lunds Plass 1.

Kaffemisjonen

De samme som driver Blom startet først opp her. Kaffemisjonen brenner for kaffe og formidling av kaffe og baristakunst.
Adresse: Øvre Korskirkeallmenning 5.

Bergen Kaffebrenneri

Bergen Kaffebrenneri har to kafeer i byen, en på Møhlenpris rett ved BI, og en i sentrum. De brenner sin egen kaffe i sin lille kaffebrenner på Møhlenpris, hvor de også har åpen kaffesmaking hver tordag kl 09. De har også uteservering om været tillater det.
Adresse: Thormølensgt. 45 (brenneri og kafé) og Kong Oscars gt. 10 (kaffe - og lunsjbar).

Det lille kaffekompaniet

Det lille kaffekompaniet er Bergens første kaffebar, og har overlevd siden 1990-tallet. Intim stemning og god service. Uteplasser om været tillater det. Rett ved Fløibanens nedre stasjon.
Adresse: Nedre Fjeldsmau 2.

Smakverket

Smakverket er vel så mye et spisested som en kaffebar, men de serverer gysla god kaffe i KODEs lokaler i Rasmus Meyers Allé. Etterpå kan du nyte kunst på KODE.
Adresse: Rasmus Meyers allé 3.

Dromedar

Dromedar er en av kaffebarene som har vært lengst i Bergen. Finnes tre steder i byen. Adresse: Strandgaten 81, Vestre Torggate 1 og på Galleriet kjøpesenter.

Løvetann Kaffebar

Løvetann kaffebar er en nabolagskafé som også serverer mat og har alle rettigheter.
Adresse: Klosteret 16.

Nobel Bopel

Nobel Bopel er mer enn en kaffebar, men vi tar den med allikevel grunnet dens sjarm. Bydelskafe med faste konsepter og studentvennlige priser. Kanskje stolen du sitter på kan bli din, da de selger unna om de skal bytte ut møbler.
Adresse: Welhavens gt. 64.

Kaf Kafe Bryggen

Denne kaffebaren, som også serverer småretter, finner du blant bryggens sjarmerende hus. Selv om Kaf Kafe Bryggen er midt i turistløypen, er det ikke travelt her inne. God og koselig atmosfære. Rett og slett "hjemmelaget kos på Bryggen".
Adresse: Jacobsfjorden 4, Bryggen.

Kaffelade

På Galleriet finner du Kaffelade, som serverer både kaffe, kaker og småretter.
Adresse: Torgallmenningen 8.

Cafe Ambrosia

Cafe Ambrosia var tidligere del av trikkesløyfen på Wergeland. Kaffe, matservering, drinker og hygge. Også mulig å leie hele kafeen. Rett ved bybanestoppet Wergeland.
Adresse: Inndalsvegen 125 (Ambrosia Tønnesens vei).

Savner du noen kaffebarer i byen? Tips oss!

Du vil kanskje også lese disse?

Spisesteder Utesteder