Pingvin i Akvariet.

Foto: Thor Håkonsen / Visitnorway.com

Turistattraksjoner

Bergen er en by full av severdigheter og opplevelser. Både tilreisende og fastboende benytter seg av disse tilbudene. 

Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen har mer enn 300 arter av fisk og vannlevende dyr, inkludert pingviner, sjøløver og seler. Ligger på Nordnes.

Bryggen

Bryggen ble bygget etter storbrannen i 1702, etter samme mønster som de tidligere gårder som huset Hansakjøpmenn fra 1350 til 1764. Bryggen er innlemmet i UNESCO's liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner.

Fisketorget

Fisketorget er Norges mest kjente og berømte utendørsmarked. Her selges sjømat, frukt, grønnsaker, blomster, kunsthåndverk og suvenirer.

Fløibanen

Fløibanen er en av Norges mest kjente og besøkte attraksjoner. Den skinnegående kabelbanen (funicular) som tar deg fra sentrum og opp til Fløyen (320 m.o.h) tar fem til seks minutter.

Håkonshallen og Rosenkrantztårnet

Håkonshallen er mer enn 750 år gammel og ble bygget av Kong Håkon Håkonsson som kongebolig og festsal. En del av Bergenhus festning, en av de eldste og best bevarte festningene i Norge. Rosenkrantztårnet er det viktigste renessansemonumentet i Norge. 

Ulriksbanen

Ulriksbanen er en svevebane fra Haukeland til Ulrikstoppen, det høyeste av de syv fjellene rundt Bergen. Dobbeltdekkere går fra sentrum til nedre stasjon.

VilVite

VilVite er et stort opplevelsessenter for læring og opplevelser. I den faste utstillingen på vitensenteret kan du utforske over 75 ulike installasjoner og eksperimenter.

Savner du noen turistattraksjoner i oversikten? Tips oss!

Du vil kanskje også lese om disse?

Museer Teater og standup Festivaler