Portrettfoto av Therese.

Møt Therese

Høsten 2017: Bergen må være beste studieby i landet

Bergenseren Therese (26) er sykepleiestudent på første året ved VID vitenskapelige Høgskole i Bergen. VID ble etablert 1. januar 2016 gjennom kombinasjon av de fire diakonale/kirkelige høgskolene Diakonhjemmet Høgskole, Haraldsplass Diakonale Høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen. Therese begynte på sykepleierutdanningen ved VID høsten 2017.

– Jeg er egentlig utdannet barne- og ungdomsarbeider. Jeg valgte den retningen fordi jeg ville jobbe med mennesker. Etter mange år med arbeid i skole og barnehage fant jeg ut at jeg ville jobbe med alle typer mennesker – ikke bare barn. Jeg ville jobbe med mennesker i alle aldre. Det gir meg mye å få jobbe med og hjelpe mennesker, så derfor bestemte jeg meg for å bli sykepleier.

Du er selv fra Bergen, men hva er grunnen til at du velger å bli værende her og studerer her?

– For meg er det ikke noe annet alternativ. Det er her jeg har familien min, så noe annet sted hadde vært uaktuelt. Når det er sagt, er jeg enormt glad i byen min og jeg er veldig glad for at jeg har muligheten til å studere her.

Hva synes du om Bergen som studieby?

– Bergen tror jeg må være Norges beste storby å studere i. Det er masse liv her, mange studenter og mange kulturtilbud. Dessuten har vi fantastiske turmuligheter og nydelige fjell. Det er vanskelig å konkurrere mot det. Bergen tilbyr også et mangfold av utdanningsmuligheter.

Hvorfor valgte du å studere ved VID Vitenskapelige Høgskole?

– Jeg valgte VID fordi det virket som en god høyskole med et godt rykte. De har en kvalitetssikret sykepleierutdanning og jeg trives kjempegodt. Det er gode lærere og et hyggelig studentmiljø.

Hvor fant du informasjon om VID?

– Jeg «googlet» meg litt rundt på internett og søkte opp VID sine hjemmesider der jeg fant rikelig med informasjon. Jeg har også forhørt meg litt med venner og bekjente.

Hvordan kommer du deg til skolen vanligvis?

– Vanligvis tar jeg buss, noe som fungerer veldig bra. Kollektivtransporten i Bergen er for meg helt supert. Jeg bor i Bergen sentrum, så jeg har bussmuligheter til alle kanter.

Hvordan ser en normal studiedag ut for deg?

– En normal studiedag begynner som oftest med tre til fire timer med forelesning. Deretter pleier vi å dra til ferdighetssenteret på VID der vi øver på ferdigheter som man som sykepleiestudent skal kunne når vi skal ut i praksis. Studiehverdagen min består også av mye lesing av pensum. Som alle studier, kreves der mye lesing og øving for å oppnå gode resultater.

Hva er dine karriere-/jobbplaner?

– Først vil jeg fokusere på å bli «bare» sykepleier, men jeg har også veldig lyst til å videreutdanne meg til jordmor. VID tilbyr videreutdanninger også, så jeg satser på å videreutdanne meg etter en stund.

Hva mener du er det beste med Bergen som studentby?

– Byfjellene. Spesielt Fløyen – jeg elsker å gå på tur der. Jeg har også kort vei opp dit. Jeg tror naturen og byfjellene er det beste med Bergen. I en hverdag med mye lesing, forelesninger og studier, er det herlig å ha byfjellene å rømme til for å få et avbrekk og samle krefter. Jeg elsker å ha tilgang til både bylivet, samt fjell og natur. Det er så herlig å kunne komme seg opp i høyden så raskt og få følelsen av frisk luft, men likevel være minutter fra bylivet.

Har du noen råd til andre studenter som ønsker å studere i Bergen?

– Engasjer deg og delta på aktiviteter og arrangementer. Det kan være vanskelig å komme til en storby som student uten venner og bekjente, men det er mange som er i samme situasjon. Dann kollokviegrupper med medstudenter, meld deg som frivillig i studentorganisasjoner og vær aktiv! Studentlivet i Bergen har mye å tilby, så det er opp til hver enkelt å benytte seg av tiden som student på best mulig måte.

Du vil kanskje også lese disse studentintervjuene?

Intervju med Trym Intervju med Kata