Portrettfoto av Trym.

Møt Trym

Høsten 2017: Ta del i det Bergen har å tilby av studentaktiviteter

Trym på 21 år er student ved Universitetet i Bergen. Han er født i Sortland i Vesterålen, men har bodd mesteparten av livet i Oslo. Han studerer Lektorutdanning i Religionsvitenskap i Bergen og har vært student i byen i knappe to måneder.

– De første to månedene har gått veldig fort! Det var veldig spennende å komme til Bergen – og jeg har opplevd masse allerede. Det har vært mye å gjøre og tiden har flydd. Jeg trives kjempegodt som student i Bergen!

Hvorfor valgte du å studere i Bergen?

– Det stod mellom Bergen og Trondheim. Jeg havnet i Bergen, siden byen tilbyr mer kultur og "byfølelse". I tillegg kunne jeg ta lektorutdanning i Religionsvitenskap her. Jeg hadde aldri vært i Bergen før jeg flyttet hit, men jeg hadde hørt at det er en fin by å studere i.

Visste du noe om Bergen før du kom hit?

– Jeg visste at Bergen hadde en fantastisk kulturscene og at byen var veldig fin estetisk og arkitekturmessig sett. Jeg hadde også inntrykk av at Bergen hadde et godt studiemiljø og var en myldrende by der det skjer masse. Også hadde jeg fått med meg at det regner mye.

Hvordan var det å komme hit som ny student?

– Jeg synes det var veldig spennende, men mye å ta innover seg de første ukene. Det er et stort universitetsområde, mange bygg å bli kjent med og mange studenter – men det gikk fort veldig fint! Folk er åpne og lett å bli kjent med. Jeg gikk fort inn i en studiehverdag som var i full gang etter én uke.

Hvorfor valgte du Lektorutdanning i Religionsvitenskap ved UiB?

– Jeg var veldig klar for å komme i gang med utdanning, og jeg har lyst til å bli lærer. UiB hadde heldigvis lektorutdanning i religionsvitenskap, noe som var midt i blinken, siden religionsvitenskap er mitt favorittfag.

Har du noen planer eller mål for studietiden din?

– Jeg ønsker å ta et semester med utveksling til et engelsktalende land. Et annet mål jeg har, er å fortsette arbeidet i studentersamfunnet og jobbe med utvikling av arrangementer der. Jeg har også selvsagt et mål om å legge mye arbeid i studiene.

Hvordan ser en studiedag ut for deg?

– Jeg har forelesninger ca. annenhver dag. Jeg har derfor noen dager der jeg ikke har forelesninger. De dagene bruker jeg til å gjøre forberede meg til forelesning, lese, trene, være med venner og kose meg. På fritiden jobber jeg også blant annet med arrangementer og paneldebatter til Studentersamfunnet der jeg samler informasjon og sender ut invitasjoner. Jeg er også med i fagutvalget for Religionsvitenskap.

Hvordan deltar du i Bergens kulturliv?

– Bergen har vært overveldende når det gjelder kulturtilbud og kulturscener. Man har alt fra rock på Hulen til techno på Østre. Jeg har prøvd å være på en del konserter, debatter på Kvarteret i regi av Studentersamfunnet og andre studentorganisasjoner. Jeg liker å holde meg oppdatert på det som skjer. Det jeg liker spesielt med Bergen er at byen er så konsentrert – alt som skjer i byen blir så synlig. Vill Vill Vest for eksempel. Da det ble arrangert, så man plakater og reklame for arrangementet overalt. Det er vanskelig å gå glipp av noe i Bergen. Arrangementer er svært lett å få informasjon om, og det er i tillegg kort vei til alt. Jeg er veldig fornøyd med det.

Hva synes du om naturen og turmulighetene i Bergen?

– Naturen her er et stort pluss! Jeg er født på Sortland i Vesterålen, så jeg er glad i natur. Oslo kan ikke sammenlignes med Sortland når det kommer til natur, så det var godt å komme til Bergen, der naturen er så tilgjengelig og synlig. Det er godt med fjellene rundt Bergen. De tilbyr enkle og tilgjengelige turer – spesielt Fløyen, der liker jeg meg veldig godt.

Har du et favorittsted i Bergen?

– Jeg liker som sagt naturen og fjellene. Jeg har dratt på joggeturer for å bli kjent med Bergen og kom tilfeldigvis over et veldig kult sted oppe ved Svartediktet! Der er det to store trampoliner man kan hoppe ned på fra en liten trapp, det er definitivt mitt favorittsted så langt! Ellers har jeg hørt om mange andre perler i Bergen, som jeg gleder meg til å utforske.

Hva er din beste opplevelse i Bergen hittil?

– Det er mye å velge imellom, men jeg tror hytteturen med Studentersamfunnet toppet kransekaken. Ellers har jeg også mange minnerike kvelder på Landmark med dansing til god musikk.

Hva kommer du til å savne mest hvis du en gang flytter fra Bergen?

– Det å ha alt så tilgjengelig. «Alt» er fem minutter unna, føles det som, og det setter jeg veldig stor pris på akkurat nå. I Oslo, for eksempel, er det så mange bydeler, og alt er spredt rundt omkring. I Bergen finner man alt på ett sted.

Hva er dine fremtidsplaner med tanke på studiet ditt?

– Jeg ønsker å jobbe som lektor på en videregående skole, men dette er foreløpig bare planer som er åpne for endring. Man lærer masse som student, og jeg er ennå ung – så vi får se hva tiden bringer.

Vil du anbefale Bergen som studentby?

– Absolutt! Bergen er etter min mening potensielt Norges beste studieby. Hvis du er så heldig at du får muligheten til å studere i Bergen, så er mitt tips å flytte så nært sentrum som mulig. Jeg bor i Bergen sentrum i et kollektiv med fem andre venner fra Oslo. Vi bor rett ved Grieghallen, så vi bor rett ved Universitetet. Det er jeg veldig fornøyd med. Jeg har fått en fantastisk studieopplevelse ved å bo i sentrum nært alle fasiliteter. Mange er kanskje uenige i at dette er det beste, men for meg har det å bo i sentrum vært avgjørende for min og mine venners opplevelse som student i Bergen så langt! Et annet råd til både norske og internasjonale studenter som kommer til Bergen, er å ta del i det som tilbys i Bergen som student. Bli med i studentorganisasjoner, meld deg som frivillig på Kvarteret for eksempel – og vær åpen. Studentlivet har mye å by på, og man bør gripe mulighetene man får.

Du vil kanskje også lese disse studentintervjuene?

Intervju med Kata Intervju med Therese