Foto: Sammen

Sammen – Studentsamskipnaden på Vestlandet

Studentlivet er mer enn studier – derfor finnes Studentsamskipnaden. Sammen jobber for å tilrettelegge gode velferdstilbud til studenter i Bergen. Sammen jobber for at alle studenter skal få en flott studietid.

Bolig

Sammen Bolig har over 4300 hybelenheter både i og like utenfor Bergen sentrum. Boliger er av forskjellig type, slik at det finnes noe som passer både for enslige, par og barnefamilier (noen boliger ligger i tilknytning til studentbarnehage). Søknadsfrist for deg som ønsker studentbolig fra 1. august er 31. mai, og hovedtildelinger er i juni. Du kan søke selv om du ikke vet om du kommer inn i Bergen. Prisen for studentbolig er normalt noe under markedspris. Tilflyttere fra andre kommuner enn Bergen og førstegangsstuderende blir prioritert.

Mat og drikke

Sammen Mat & Drikke driver 17 serveringssteder i Bergen, blant annet på alle fakulteter ved universitetetet, på høgskolens avdelinger på Krohnstad og i Møllendalsveien og på handelshøyskolen. Her finner du salatbar, et stort utvalg av påsmurt og middagsmeny på de største serveringsstedene, i tillegg til kaffe, te og kalde drikker til en studentvennlig pris.

Helse

Sammen Helse tilbyr gratis psykologtjeneste og helsestasjon for studenter. I tillegg finnes det legesenter, tannhelsetilbud og en helserefusjonsordning, hvor du kan få tilbakebetalt utgifter til lege, fysioterapeut, transport og tannskader.

Trening

Sammen Trening har sju studenttreningssenter rundt i Bergen, plassert i sentrum eller ved utdanningsinstitusjonene. Her betaler du 1100 kr i halvåret og kan trene så mye du vil - dette inkluderer også gruppetimer og svømmebasseng på Studentsenteret. Ellers finnes det også squash, klatring og idrettshall. Sammen Trening tilbyr i tillegg personlig trener og testlab.

Råd og karriere

Hos Sammen Råd og Karriere kan du få både karriereveiledning og personlig rådgivning, for eksempel om relasjoner, motivasjon eller økonomi. Det tilbys også kurs i eksamensangst, stressmestring, studiemestring, sjenanse, taleangst og depresjonsmestring.