Turen opp mot Gullfjellstoppen er bratt, men har en fantastisk utsikt

Gullfjellet

Gullfjellet (987 moh.) er det høyeste fjellet i Bergen kommune og byr på fantastisk utsikt.

Gullfjellet ligger øst i Bergen, og er et fjellmassiv med flere topper. Gullfjellstoppen med sine 987 moh. er den høyeste. Fra området rundt toppvarden har du utsikt mot Vidden med Ulriksmasten og Rundemanen i vest, og de høye fjellene på Kvamskogen i øst. På godværsdager ser du helt til Hardanger og isbreen Folgefonna. Bergen forsynes med drikkevann fra kildene som ligger på vestsiden av fjellet. Hvis vinteren er god, har en gode skimuligheter, og mange benytter fine dager til å ta med seg toppturski eller gå på langrenn.  

Gullfjellet kan også være ekstremt værutsatt. I stygt vær og tåke må man være påpasselig, følge varderekken og huske at pilen på hver varde peker mot den neste. Ha alltid med kart, kompass og ekstra klær.

Turveier til Gullfjellstoppen

Fra Gullbotn (øst)

Start ved lysløypen på Gullbotn (vis-a-vis turistheimen med parkering og busstopp). Fra øvre del av lysløypen rett før en bro over bekk, går det turvei opp til starten av varderekken. Følg varderekken i sørvestlig retning, først gjennom glissen skog og siden bratt oppover mot Gullfjellstoppen. Siste del mot toppen er bratt. 

Buss: Nummer 925/930 fra Busstasjonen. 

Fra Osavatnet via Redningshytten (vest)

Start ved parkeringsplassen ved Osavatnet i Arna. Følg veien opp mot demningen, og turvei videre mot Redningshytten. Fra Redningshytten går det sti langs varderekken mot toppen. Til Redningshytten er det ca. 2 timers gange. 

For å komme seg til Osavatnet er du avhengig av bil.