Løvstakken sett fra Nordnes. Foto.

Løvstakken

Løvstakken (477 moh.) er et sentrumsnært fjell med strålende utsikt over Bergen.

Løvstakken er det tredje fjellet som bestiges på 7-fjellsturen. På toppen står en av de fineste vardene på Byfjellene, murt i gråstein med en vindviser av smijern på toppen. Fra toppen kan du se over de lavere fjelltoppene Gullsteinen (351 moh.) mot sør, Ravnefjellet mot nordvest og Strandafjellet (294 moh.) mot nord.

Turveier til Løvstakken

Løvstakken ligger enkelt tilgjengelig i gangavstand fra sentrum. Det er også flere stier opp mot Løvstakken fra Minde, Melkeplassen og Fyllingsdalen, med Løvstien som den mest brukte.

Fra Puddefjordsbroen / Gyldenpris

Kommer du fra sentrum er det enklest å gå over Puddefjordsbroen og fortsette rett opp og langs med ryggen på fjellet helt opp til toppen. Denne turen har moderat stigning og tar fra 45-60 minutter å gå.

Fra Danmarksplass / Solheimsviken

Kommer du fra Danmarksplass eller Solheimsviken kan du starte fra Løvstakkveien som ligger øverst i boligområdet mot fjellet. Se etter landemerkene “Skillingsbollen” og “Jesus Lever-steinen”. I starten er det skogsvei, før det går over i sti når man kommer oppover mot det første platået. Fra platået går stien fint sørover med jevn stigning, noe brattere mot slutten. Mange opplever at de møter en blind topp på Løvstakken, ettersom terrenget senkes og går oppover i en ny topp. Fortvil ikke! Det er ikke like langt unna som det ser ut som.

Tidsbruk fra Danmarksplass er 45-60 minutter. Se rute til Løvstakken fra Danmarksplass på ut.no.