Starten på Skredderdalen ved den gamle Bergens Vannverk-bygningen i Fjellveien. Foto.

Skredderdalen

Skredderdalen er et godt alternativ til Stoltzekleiven om du vil over Sandviksfjellet eller fra Sandviken mot Fløyen. Turen blir ofte kalt for Stoltzekleiven Light. 

Om Skredderdalen 

Skredderdalen er en relativt bratt rute opp til stien som går mellom Sandvikspilen (veiviseren på toppen av Sandviksfjellet) og Fløyen. Veien starter langs Fjellveien, ved siden av den hvite bygningen (hvor det står “Bergens Vandverk 1914”), og følger Mulelven opp til Storediket. Oppover i dalen er det kupert terreng og de bratteste partiene har taugjerde. På toppen møter man en grusvei. Her kan du velge å ta til høyre i retning Fløyen eller følge veien til venstre mot Sandviksfjellet.  

Fra Fjellveien tar det ca. 30-45 opp til Sandviksfløyen.  

Hvordan komme seg dit 

Klikk her for å se kart fra Byparken til starten av Skredderdalen. Bor du lenger utenfor og må ta i bruk kollektivtransport? Finn din beste rute i Skyss sin reiseplanlegger. Skriv inn Bergen sentrum som reisemål for å følge ruten fra Byparken. Dette er også det reisemålet som gir deg flere valgmuligheter i Skyss.  

Turen opp Skredderdalen

Usikker på hvilken vei du bør gå? Fra Skredderdalen kan du skreddersy din egen rute videre fra Sandviksfjellet eller mot Fløyen og Fløyens flere platå (Rundemannen, Vidden, Blåmanen). 

Se kart for ruter fra Skredderdalen. Utvid gjerne turen etter stiene rundt.  
Sjekk ut UT.no for flere ruter.