Stoltzekleiven

Den korte, men brutale Stoltzen er motbakkeløperens mekka. Men det er selvsagt lov å gå den også.

Stoltzekleiven består av ca. 800 trappetrinn og ble pusset opp i 2011. Dette er klassikeren blant motbakkeløp og en melkesyretest deluxe. Den er kort og brutal, men betaling får du i form av en fantastisk utsikt på toppen av Sandviksfløyen. Varegg idrettslag har helt siden 1979 arrangert Stoltzen Opp, hvor rekorden foreløpig er på 7.46 min. Klarer du å slå den havner du i historiebøkene! Fra toppen av Stoltzen er det lett tilgang til videre turer på byfjellene. På varme sommerdager kan du hoppe i Storevatnet på toppen og vaske av deg svetten. 

Hvor lang er turen? 

Fra start til slutt av trappene er det 0.9 km, med en stigning på 300 m. Avhengig av din fysiske form, tar det ca. 20 – 30 min å gå i vanlig tempo til toppen. Om du er en innbitt motbakkeløper eller bare i særdeles god form, kan du forsøke å slå rekorden på 7.46 min.   

Hvor starter jeg? 

Ved å følge fjellveien mot NHH fra sentrum kommer du til starten som er tydelig markert med skilt. Herfra går den rett opp mot Sandviksfløyen. 

Turer videre innover Byfjellene 

Ved Storevatnet finner du turstier videre til Rundemanen og deretter videre mot Blåmanen, Kvitebjørn eller Vidden. Tar du grusveien mot Fløyen kan du etter ca. 15 min ta stien ned Skredderdalen til Mulen. Om du ønsker å gå via Munkebotn og til sentrum eller NHH kan du ta til venstre ved vannet og gå nedover til du kommer til demningen og Munkebotsvatnet. Her er også videre turvei til Orretua eller du kan gå ned i Eidsvåg.