Rundemansmasten. Foto.

Rundemanen

Rundemanen (568 moh.) er det nest høyeste av byfjellene og lett gjenkjennelig pga. den 106 meter høye masten på toppen.

Rundemanen er en del av det samme fjellmassivet som Ulriken, Fløyen og Sandviksfjellet. På 7-fjellsturen er Rundemanen det nest siste fjellet man går over. Fra toppen er det fin utsikt mot Ulriken, Vidden og mot øyene vest for Bergen. Rundemanen er en enkel rute å gå, og en rundtur tar gjerne 3-4 timer. Dette kommer selvfølgelig an på startpunkt og hvor du legger ruten. 

Turveier til Rundemanen

Det er flere måter å komme seg til Rundemanen på, og den vanligste er å gå den skiltede turen fra Fløyen via Brushytten (ca. 20-30 minutter). Dette er en tur som passer fint for sykling og barnevogn. Det er også mulig å gå fra Sandviksfjellet via Stoltzekleiven eller Skredderdalen. To lengre turer som passerer Rundemanen er Svartediket-Rundemanen-Fløyen og Fløyen-Vidden-Ulriken. Du vet du er fremme når du ser masten på toppen.

Hvordan finner jeg Rundemanen?

Mange starter turen i sentrum. Er du avhengig av kollektivtransport hit, kan du sjekke ut Skyss sin reiseplanlegger. Det er vanligst å starte med å gå opp en av stiene fra Fløibanens første stasjon. Fra Fløyens panorama går turen videre mot Brushytten. Herfra er det en brattere sti oppover på høyre side. Se etter kartet som markerer ruten.

Vil du ha en kortere tur, kan du ta Fløibanen opp og gå videre derfra. Test gjerne andre alternative rutiner som f.eks. denne turen via Stoltzekleiven
Flere stier finner du på nettsidene til UT.no.